28 februari 2007

Winterweer?


De winter van 2006-2007 was de warmste sinds in 1706 met metingen is begonnen. Dat heeft een woordvoerder van het KNMI woensdag gezegd.

Bron: www.nu.nl

27 februari 2007

Big blind!


De 17-jarige Pakistaanse Rasheeda heeft de autoriteiten in haar land om hulp gevraagd, omdat haar vader haar na een verloren partij poker aan een stamgenoot van middelbare leeftijd heeft toegezegd.
De vader van Rasheeda verloor vijftien jaar geleden tijdens een avondje poker omgerekend 140 euro aan zijn stamgenoot Lal Haider.

Bron: www.nieuwnieuws.nl

26 februari 2007

Jan, HOE-DAN?


Volgens SP-leider Jan Marijnissen heeft de PvdA zijn partij moedwillig buitenspel gezet bij de coalitieonderhandelingen. Marijnissen probeert zich al enige tijd te verdedigen tegen het beeld dat zijn partij na de Kamerverkiezingen zelf is weggelopen uit de coalitieonderhandelingen.

Bron: www.elsevier.nl

23 februari 2007

Nog twee dagen voor Grolsch directie


Werknemers van Grolsch dreigen de directie met acties. De vakbond FNV Bondgenoten stelt de directie van de bierbrouwerij een ultimatum over het cao-bod. Dat heeft woordvoerder Toon Wennekers van FNV Bondgenoten vrijdag aangekondigd.
Het ultimatum ligt maandag op de burelen van de Grolsch-directie, waarna deze twee dagen de tijd heeft op haar eindbod terug te komen. De vakbond eist een loonsverhoging van 3 procent die binnen een jaar moet worden uitbetaald. Indien er actie wordt ondernomen zou dat voor het eerst in de geschiedenis van Grolsch zijn (1).

(1). Bron : www.nu.nl

Arab Index


Waar gister nog het nieuws kwam dat er troepen werden terug getrokken uit Irak, wordt vandaag bekend dat er weer troepen worden gestuurd naar Afghanistan. Hieronder de tussenstand.

Irak - 460 (Dene)
Irak - 1600 (Eng)
Afghanistan + 1000 (Eng)

Fansite André Hazes uit de lucht


Rachel Hazes bewaakt de nagedachtenis aan haar overleden man André streng. De weduwe van de in 2004 overleden volkszanger beschuldigt de fansite AndréHazesFan.nl ervan beeld- en geluidsmateriaal van Hazes onrechtmatig te gebruiken.
De makers van de site hebben daarop hun conclusies getrokken en halen de webpagina binnenkort uit de lucht.

Bron: www.nu.nl

22 februari 2007

Belgie wil de gloeilamp verbannen


De Belgische minister van Leefmilieu Bruno Tobback is geïnspireerd geraakt door het Australische idee om de gloeilamp uit te bannen. Hij wil het idee inbrengen in de onderhandelingen over een nieuwe regering, na de verkiezingen van 10 juni dit jaar in België. Dat meldt Tobback woensdag in een aantal Belgische kranten. Spaarlampen zijn fors duurder, maar gaan zes keer langer mee en verbruiken minder dan een kwart van de energie van een gloeilamp.

Bron: www.nu.nl

21 februari 2007

Duitse broer en zus willen incest legaliseren


Een Duitse broer en zus die samen vier kinderen hebben, stappen naar de hoogste rechterlijke instantie om het verbod op incest aan te vechten. De 30-jarige Patrick S. kreeg begin deze maand van de rechter te horen dat hij 2,5 jaar de cel in moet, zijn 22-jarige zus Susan K. wordt een jaar onder toezicht geplaatst. De broer en zus uit de Oost-Duitse deelstaat Saksen komen uit een probleemgezin en groeiden gescheiden van elkaar op. Ze leerden elkaar in 2000 kennen en werden verliefd. Hun raadslieden noemen het verbod op incest een schending van hun fundamentele rechten en een historisch relict.

Bron: www.Bild.de

Mayday, Mayday


Het ministerie van VROM had niet mogen instemmen met de uitvoer van het asbestschip Otapan naar Turkije. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.
Verantwoordelijk staatssecretaris Pieter van Geel (Milieu) gaf al aan dat er dingen fout zijn gegaan rond de exportvergunning van de Otapan. Volgens de Raad van State had hij bezwaar moeten maken tegen de kennisgeving waarop werd aangegeven dat het asbest in Turkije uit het schip zou worden gehaald.
De Otapan ligt nu in Amsterdam en gaat vrijdag naar Rotterdam waar het asbest uit het schip wordt gehaald.

Bron: www.nu.nl

20 februari 2007

NO MORE BLOODDIAMONDS


Logisch: Sonja Bakker verkoopt meeste boeken


Bereik je ideale gewicht van Sonja Bakker is het best verkochte boek van vorig jaar. Dat heeft de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) dinsdag laten weten. Er gingen meer dan 670.000 exemplaren van het afslankboek over de toonbank.
Komt een vrouw bij de dokter van Kluun staat op de tweede plaats, met bijna 480.000 exemplaren (1).

Van het een, komt het ander...

(1). Bron: www.nu.nl

19 februari 2007

Praalwagen gebotst na val feestganger


Een praalwagen is zaterdag tegen een viaduct geknald nadat drie jongeren gewond geraakte na de carnavalsoptocht in het Brabantse Berkel-Enschot. Ze sloegen met hun hoofd tegen een viaduct. Ze keken de andere kant op toen het voertuig dat hun praalwagen trok onder dat viaduct doorreed. Een van de jongens viel van de praalwagen af waardoor de wagen links moest afwijken. De wagen reed vervolgens onder het viaduct tegen de linkermuur van het viaduct op. Dat heeft de politie zondag gemeld.

Bewerkte tekst van Nu.nl

Geinspireerd door Het Anne Grappen Jaarboek 2006

17 februari 2007

Uitvinder van afstandsbediening overleden


Beste televisiekijkers, druk op 'mute' voor een moment stilte ter nagedachtenis aan de uitvinder van de afstandbediening, Robert Adler (93). Hij is donderdag in een verpleegtehuis in Boise in de Amerikaanse staat Idaho overleden (1).

A moment of mute please...

(1) Bron: www.nu.nl

Rita & Maxima

16 februari 2007

Bram, verliezer van de week.


Vanuit het kantoor van advocaat Bram Moszkowicz zijn stukken gelekt naar de media om zijn cliënt Willem Endstra zwart te maken. Dit zou zijn gebeurd in de tijd dat Moszkowicz nog advocaat van Endstra was. De erven van de in 2004 vermoorde vastgoedmagnaat Endstra zouden volgens de NOS een verzoek hebben ingediend bij de Amsterdamse Orde van Advocaten om Moszkowicz te verbieden als advocaat op te treden voor Willem Holleeder. Dit moet versneld gebeuren. (1.)

Strafpleiter Bram Moszkowicz heeft het kort geding tegen Quote-hoofdredacteur Jort Kelder verloren. Volgens rechter M. Poelmann heeft Kelder geen onrechtmatige uitlatingen jegens Moszkowicz gedaan. (2.)

Advocaat Bram Moszkowicz is vrijdag voor zijn eigen veiligheid door de politie uit zijn kantoor gehaald en meegenomen. Dat gebeurde volgens een woordvoerster van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) na een dreigingsanalyse. (3.)

Bronnen:
(1.) NOS Journaal
(2.) www.nrc.nl
(3.) www.nu.nl

Geert, sshhht.


Kamervoorzitter Gerdi Verbeet (PvdA) heeft een motie van Geert Wilders die oproept Nebahat Albayrak en Ahmed Aboutaleb niet te benoemen tot staatssecretaris buiten de orde verklaard.
De Kamer had scherpe kritiek op de motie, waarna Verbeet in actie kwam. Ze dreigde PVV-woordvoerder Sietse Fritsma het woord te ontnemen. ‘Meneer Fritsma. Alle Kamerleden hebben een eed afgelegd, en die is glashelder.’
Ze bedoelt daarmee dat aan de integriteit van Albayrak, die nu nog Kamerlid is, niet mag worden getwijfeld. Na een korte schorsing kondigde ze aan dat de PVV de passage over Aboutaleb en Albayrak uit de motie zou schrappen. Wilders: 'Ze heeft mijn woordvoerder gedwongen een specifieke passage te schrappen. Dat is onder de maat en niet objectief.’

Bron: www.elsevier.nl

13 februari 2007

HOE-DAN? WORDT CREATIEVER...


Een bedrijfsborrel vergroot de creativiteit op de werkvloer. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van het economisch bureau van ING Bank onder ruim 1700 ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. (www.nu.nl)

Daarom hebben de heren van HOE-DAN? een bedrijfsuitje van een paar dagen, om oa een gezellige bedrijfsborrel te houden. In het weekend pas weer een nieuwe HOE-DAN.

Tot dan.

Noord Korea ziet af van atoomwapens


Noord-Korea heeft er vanochtend mee ingestemd zijn belangrijkste kernreactor binnen zestig dagen te sluiten. Uiteindelijk zal het Noord-Koreaanse programma om atoomwapens te vervaardigen worden ontmanteld, zegt Pyongyang.
Dat is het resultaat van gesprekken van Noord-Korea met zijn vier buurstaten - China, Rusland, Zuid-Korea en Japan - en met de Verenigde Staten. De gesprekken worden gehouden in Peking. De Verenigde Staten hebben verder beloofd Noord-Korea uiteindelijk te zullen schrappen van de lijst met terreurstaten en de handelsbelemmeringen op te heffen - maar zonder daarvoor een tijdslimiet vast te stellen. Ook Japan en Noord-Korea zullen hun betrekkingen normaliseren.

Bron: het Parool.nl

B4lkenende


Zoals het er nu naar uit ziet krijgt het CDA 8 ministerposten, de PvdA krijgt 6 posten en de CU, 2.

12 februari 2007

"Witte rook" uit de Westermoskee


Woningcorporatie Het Oosten, moskeevereniging Aya Sofya/Milli Görüs en stadsdeel De Baarsjes praten ook na maandag verder over de Westermoskee. Het kort geding waarmee Het Oosten had gedreigd is van de baan.

Bron: At5

Oostenrijk geketend aan kelder tragedies


Drie Oostenrijkse meisjes zijn zeven jaar lang door hun moeder opgesloten in een kelder. Ze verbleven daar in vrijwel volkomen duisternis, speelden met muizen en spraken in een eigen taal, meldde Oostenrijkse media maandag.
In Oostenrijk is geschokt gereageerd op de onthulling. Een half jaar geleden werd het land al opgeschikt door de verschijning van Natascha Kampusch, die na acht jaar opsluiting in een kelder aan haar ontvoerder had weten te ontsnappen.

Bron: nu.nl

Boosheid en ontevredenheid uit het zuiden.


Voor de Provinciale Statenverkiezingen gaat de ChristenUnie uitgebreid campagne voeren onder ontevreden CDA-katholieken in het zuiden van Nederland. De protestantse partij hoopt, net als bij de Tweede Kamerverkiezingen, sterk te groeien onder de traditionele CDA-achterban.
Henk van Rhee, partijdirecteur en campagneleider Statenverkiezingen van de ChristenUnie: 'Veel katholieke kiezers herkennen zich niet meer in de C van het CDA. Wij krijgen veel signalen uit Limburg en Noord-Brabant dat ze op ons willen stemmen.'

Bron: www.elsevier.nl

11 februari 2007

Terroristen.


De Australische premier John Howard haalt hard uit naar de Democratische Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama. Een overwinning van de zwarte senator zou een ramp zijn voor de oorlog tegen het terrorisme.
'Als ik de baas van al-Qa'ida in Irak zou zijn, zou ik een grote rode cirkel om de datum 28 maart zetten, en zou ik zo vaak mogelijk bidden voor een verkiezingsoverwinning van Obama, of elke andere Democratische kandidaat,' aldus Howard. (1)

John Howard is overigens wel een trouwe bondgenoot van de huidige Amerikaanse president George W. Bush.

(1) Bron: www.elsevier.nl

10 februari 2007

Gezakt/geslaagd?


De Rotterdamse CDA-wethouder van Jeugd en Gezin Leonard Geluk gaat bij het kabinet aandringen op invoering van de opvoedcursus.
Jonge ouders moeten verplicht een opvoedcursus volgen om te voorkomen dat hun kinderen later ontsporen. Wie het 'opvoedbewijs' niet haalt, moet een boete betalen of worden gekort op de uitkering.

Bron: Bewerking van www.elsevier.nl

09 februari 2007

5 jaar Jan Peter


CDA-leider Jan Peter Balkenende schrijft historie. Voor de vierde keer mag hij een kabinet samenstellen dat zijn naam draagt.
Vrijdag wees koningin Beatrix de CDA-leider voor de vierde keer aan als formateur van een kabinet, dit keer van CDA, PvdA en ChristenUnie(1.)
Waar onze leider in 5 jaar tijd meer bijnamen had dan wie dan ook, van Harry Potter tot Jan Peuter Balkenende, Bak-ellende etc. Waarschijnlijk heeft iedere Nederlandse inwoner wel een koosnaampje voor J.P. Maar dat lijkt het laatste jaar langzaam te veranderen. Balkenende staat fier overeind en wil als Nederlandse vader uitsluitend bij zijn geboortenaam genoemd worden!

(1). Bron: www.parool.nl

Erven van MG Schmidt willen geld zien


Familieleden van de overleden MG Schmidt willen geld zien van degene die voor hun instelling of bedrijf namen gebruiken die uit het werk van hun geliefde Oma komen. O.a. speeltuin de Petterflet, opvanghuis Tierlantijn en kindertandarts Jip en Janneke hebben eerder al 350 euro aan de rouwende familie moeten doneren. Veel bedrijven hebben een andere naam aangenomen. Maar nu is de maat echt vol en iedereen die zich ook maar enigzins linkt aan het werk van MG kan een rekening verwachten(1).

Dag Giraf, zei Dikkertje Dap,
weet je, wat ik heb gekregen?
350 euro van elk die zichzelf de naam Dikkertje Dap heeft gegeven,
In de naam van Schmidt geld kunnen eisen, het is een zegen!
't Is toch niet waar, zei de giraf,
Dikkertje, Dikkertje, ik sta paf.

(1.) Bron van bewerkte tekst: Het Parool

tik-tak-tik-tak


Gemeentelijke brandweerkorpsen in heel Nederland presteren onder de maat. Landelijk vastgestelde ‘uitruktijden’ worden op grote schaal niet gehaald en het ontbreekt aan voldoende preventiepersoneel.
De landelijke norm voor de ‘opkomsttijd’ bij brand is maximaal acht minuten. Bijna de helft van de gemeenten wijkt hier van af en hanteert langere ‘uitruktijden’, tot soms een kwartier.

Bron: www.nrc.nl

08 februari 2007

Assalamoe `alaykum Jan Peter en Marja!


Een groep CDA-leden heeft er in een brief aan partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt op aangedrongen bij formateur Jan Peter Balkenende te pleiten voor minstens één islamitische CDA-minister of -staatssecretaris.

Bron: www.elsevier.nl

07 februari 2007

Vaders der Nederlanden



CDA, PvdA en ChristenUnie gaan Nederland besturen als welwillende maar strenge ouders. Ze bieden warmte en zekerheid, maar de kinderen moeten bij de deur de schoenen uitdoen en de hond moet van de bank.
Het regeerakkoord rekent in gezwollen termen af met het libertaire vrijheid-blijheid-denken dat onder invloed van VVD en vooral D66 sinds de jaren negentig een stempel drukte op het landsbestuur.

‘Samenleven, gemeenschapszin, gedeelde waarden en normen en solidariteit’, staan vanaf nu centraal.

Bron: www.volkskrant.nl

Het ministerie van Defensie opzoek naar veteranen met psychische klachten


Het ministerie van Defensie gaat veteranen opsporen die last hebben van psychische klachten na een uitzending naar het buitenland.Dat meldt Defensie na een verhaal in de Volkskrant. Staatssecretaris Van der Knaap stuurt naar verwachting binnen een week zijn plan naar de Tweede Kamer. Het gaat vooral om deelnemers aan oudere uitzendingen, zoals Libanon en Bosnië.
De woordvoerder verwacht dat er circa 100 veteranen zijn die kampen met psychische problemen en daarbij hulp nodig hebben.

Bron: www.rtlnieuws.nl

Op zoek naar de vader


Een jonge moeder heeft in Tirol van dertien mogelijke vaders van haar kind geëist dat ze een DNA-test ondergaan. De cafébediende uit Mals beviel een maand geleden. Onder de mogelijke vaders zijn plaatselijke politici en ondernemers, evenals het halve voetbalelftal uit het dorp (NU.nl)

Wij denken aan Anton.

06 februari 2007

Gedetineerden hebben altijd recht op 1 telefoontje


Het is niet de bedoeling dat gevangenen een riante studietoelage ontvangen. Een maas in de wet die dat mogelijk maakt, wordt daarom snel gedicht. Die toezegging deed staatssecretaris Bruno Bruins van Onderwijs dinsdag in de Tweede Kamer.
"Dat gedetineerden een studie volgen, is prima. Maar het is gek als de overheid tweemaal opdraait voor de kosten van levensonderhoud", aldus de staatssecretaris (NU.nl).

Dus voor alle toekomstig gedetineerden die tussen nu en morgen in het gevang komen, 0900-IBGROEP en je gegevens over je woonsituatie wijzigen.

Made in NL.


Jaja. We hebben een nieuw adres, een .nl-adres...

Vanaf nu te bereiken via: www.hoe-dan.nl

De Wijn is op.


CDA-minister Joop Wijn van Economische Zaken trekt zich terug uit de politiek.

05 februari 2007

20 cent.


In België heerst verslagenheid na de dood van een 18-jarige jongen, die in van Oostende werd neergestoken.
De dader, een even oude plaatsgenoot, zou boos zijn geweest omdat hij geen sigaret kreeg.(1)

HOE-DAN?! Een sigaret kost ongeveer 20 cent.

(1): BRON: Rtlnieuws.nl

Kwart bevolking slachtoffer criminaliteit

03 februari 2007

BbBb: "Bos-belasting & Balkenende-bonus"



Over de AOW. Het CDA heeft Bos in de verkiezingscampagne afgemaakt vanwege zijn voorstel om de AOW te fiscaliseren. De CDA-top sprak honend over ‘de Bos-belasting’ en ‘bejaardenbelasting’.
Nu de mist rond deze gesloten kabinetsformatie optrekt, wordt duidelijk dat alles mogelijk blijkt in tijden van formatie. De Bos-belasting komt eraan. Maar er is "hoop". Het CDA beperkt de schade namelijk door een belastingvoordeel te geven aan iedereen die na z’n 65ste doorwerkt. Het CDA spreekt in dit verband liefkozend over ‘de Balkenende-bonus’.

02 februari 2007

WIJ ZIEN GOUWE MUIZEN!!!


Tja wat moeten we er over zeggen? Op 1 februari waren de InHolland BlitsBlog*Awards. HOE-DAN? was door de vakjury genomineerd in de categorie opinie. Maar eerst werd de Publieksprijs uitgereikt en die wonnen we. Onze dag kon niet meer stuk.
Maar, toen mochten we nog een keer opstaan om ook de award uit de handen van de voorzitter van de vakjury op te halen.
Thijs, David, vakjury en stemmers: Bedankt!

En er valt maar een ding te zeggen: HOE-DAN!?

Links afslaan


Fractieleider Femke Halsema van GroenLinks beschuldigt PvdA-leider Wouter Bos ervan haar partij bewust buiten de kabinetsformatie te hebben gehouden. Bos wist dat wij bereid waren aan te schuiven als de ChristenUnie buiten de deur werd gezet, zegt ze donderdag in de Volkskrant. Maar hij wilde de enige linkse partij zijn. Bos gunde het ons niet in de zon te staan. Hij verkoos de ChristenUnie boven GroenLinks. Halsema reageert hiermee op de aanhoudende kritiek uit haar partij dat ze te vroeg zou hebben afgehaakt bij de formatie. Ze zei in december daarvoor op dit moment niet beschikbaar te zijn. Volgens europarlementariër Joost Lagendijk beging ze daarmee een strategische blunder (nu.nl).

Waar Wouter rechtdoor gaat, moet Femke links afslaan.

01 februari 2007

5 minuutjes.


De milieubeweging roept iedereen op om om 19.55 uur voor vijf minuten het licht uit te doen.
De actie moet aandacht vragen voor de klimaatveranderingen. (1)

Lichten uit, dus.

(1) Bron: NOS Teletekst